סיור מודרך במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב

Capture

רביעי

28/01/2026

סיור מודרך במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב:

תערוכות הצילום המרתקות: "עדות מקומית 2025" ו – "יבגני ויעקב חנקין: זכרונות מקבילים"

לחצו כאן להרשמה

  1. עדות מקומית תערוכת צילום העיתונות והצילום הדוקומנטרי הגדולה בישראל, מוצגת זו השנה ה־22, ומביאה אל קדמת הבמה את עבודתם הנאמנה, הנוקבת והרגישה, של הצלמות והצלמים המשתתפים, ומשקפת מסורת עיתונאית של תיעוד ביקורת ואומנות. התערוכה נוסדה בשנת 2003, ומאז שנת 2009 מוצגת במוז"א, מוזיאון ארץ-ישראל, בתל אביב.

   עדות מקומית 2025 היא התערוכה השלישית ברצף שבה מוצגים אירועי ה־ 7 באוקטובר, מלחמת ״חרבות ברזל״ והמאבק הציבורי העיקש לשחרור החטופים. בראשית אוקטובר 2025, בתום שנתיים של מאבק, נחתם הסכם סיום המלחמה ברצועת עזה ועשרים חטופים חיים שנותרו בעזה שבו לביתם ביום אחד. בשבועות לאחר מכן הושבו לישראל חטופים חללים. אנו תקווה שכל החטופים החללים יושבו לקבורה ראויה.

 

  1. האחים יבגני (1900–1938) ויעקב (1903–1941) חנקין היו צלמים חובבים יהודים שפעלו בשנות ה־20 וה־30 של המאה העשרים. הם השתמשו במצלמות לייקה קטנות וניידות שאך זה פותחו, שאפשרו להם לצלם את חיי היום־יום: זוג מתנשק על גדת תעלה, ילדים משחקים בסירות בנויות מחול, מצעדים חגיגיים ותהלוכות רחוב, ארוחות ערב משפחתיות וחופשות קצרות בכפר.

בשנת 1925 עזב יבגני חנקין את רוסיה לטובת ברלין, שם פיתח את אהבתו לאומנויות הבמה, בעיקר מוזיקה, וחקר אמנות ניסיונית. הוא צילם רגעים של שלווה בורגנית – משפחות מבלות בגנים ציבורים, בבתי קפה. בתצלומיו אפשר לאתר סימנים מאיימים: כתובות אנטישמיות על בתי עסק של יהודים, מודעה של מפלגתו של היטלר לקראת הבחירות שנערכו בשנת 1933, ילדים מתרוצצים מתחת לדגל הנאצי ועוד.

 

יום רביעי 28 בינואר 2026 בשעה 9:30 בבוקר

התכנסות בשעה 9:00, ברח' חיים לבנון 2, רמת אביב, תל אביב-יפו.

מחיר לחברי ארגון בעת ההרשמה 27 ₪, לאורחים 50 ₪.

לחצו כאן להרשמה

ביטול ללא עלות עד 20 בינואר 2026

הרשמה אצל מנחם (מנטה) קורן בטלפון 03-5164461 או בדוא"ל: menta@irgun-jeckes.org

*יתכן ויחולו שינויים בלוח זמנים זה.

Search
Generic filters